Îmbunătățește-ți confortul digestiv făcând testul de intoleranțe alimentare!
Ce este testul de intoleranțe alimentare
Spre deosebire de alergiile alimentare, cu care adesea sunt confundate, intoleranțele alimentare se referă la reacția de respingere a unor alimente de către organism, acesta neputând să le digere și să le asimileze în mod adecvat.
Alergia alimentară se manifestă prin simptome imediate, în special la nivelul pielii, fiind ușor de observat. În contrast cu alergiile, intoleranțele alimentare sunt nespecifice, iar simptomele produse de ele seamănă cu alte forme de disconfort descrise frecvent, în special în tulburări funcționale precum sindromul colonului iritabil.
Majoritatea intoleranțelor alimentare rămân neexplicate. Simptomele apar târziu, după câteva ore de la consumul alimentului netolerat, persistă un timp variabil, de la câteva ore la câteva zile, pot fi cauzate și de aditivii alimentari (glutamat monosodic, sulfiți).
Cele mai cunoscute tipuri de intoleranțe sunt la gluten (responsabilă de boala celiacă) și la lactoză.
Printr-o analiză de sânge, testul de intoleranță alimentară NATGE indică alimentele la care ești intolerant, dintr-o listă de 181 de alimente, de la legume, fructe, lactate, pește, carne, până la condimente și cereale. Rezultatele care arată intoleranțe ridicate față de anumite alimente vor fi menționate în mod particular în buletinul de analiză.
Testul se efectuează la Laboratoarele Synlab.
Care sunt avantajele testului de intoleranțe alimentare?
- Arată cu un nivel ridicat de precizie alimentele la care persoana respectivă este intolerantă;
- Permite stabilirea unei diete de excludere cu rezultate excelente în ameliorarea simptomelor și în instalarea și menținerea toleranței;
- Cunoscând și evitând alimentele la care ai intoleranță, te vei bucura de un confort digestiv sporit.
La Superfit te susținem cu o dietă personalizată pentru a-ți gestiona mai bine eventualele intoleranțe alimentare descoperite în urma testului.
Pacienții care urmează o dietă adecvată vor constata inițial dispariția unor simptome, apoi chiar instalarea unor toleranțe apărute față de unele alimente după perioada de excludere a acestora din meniu. Astfel, după un anumit timp, pacienții pot reintroduce un aliment, iar menținerea toleranței depinde de cantitățile de aliment ingerate.