Electrostimularea este atât o formă de electroterapie, cât şi de antrenament al muşchilor, fiind considerată o tehnică complementară pentru antrenamentele sportive.
Stimularea electrică neuromusculară presupune provocarea unor contracţii musculare folosind impulsuri electrice. Aceste impulsuri sunt generate de către dispozitivul Compex şi sunt conduse la nivelul pielii prin intermediul electrozilor, ajungând în imediata apropiere a muşchilor care urmează să fie stimulaţi. Impulsurile mimează potenţialul de acţiune care vine de la sistemul nervos central, determinând muşchii să se contracte.
Programele echipamentului Compex îmbunătăţesc rezistenţa la oboseală, tonusul muscular, iar alte programe vor creşte forţa. La electrostimulare, rezultatul poate fi şi consumul de energie, pierderea surplusului de grăsime şi diminuarea celulitei. Totusi, prin electrostimulare, “slăbirea” se face mai puţin în kilograme şi mai mult în centimetri. Rezultatele depind în mare măsură de numărul de şedinte, dar şi de dietă şi celelalte tratamente făcute.
O altă categorie de rezultate se referă la beneficiile asupra pielii, care atât în cadrul electrostimulării, cât şi al antrenamentelor obişnuite, devine mai fermă şi mai suplă, îmbunătăţindu-se de asemenea şi circulaţia sanguină.