Care este cea mai bună dietă de slăbit?

Care este cea mai bună dietă de slăbit?

“Care este cea mai bună dietă?”

Probabil că Google trebuie să răspundă zilnic la această întrebare, în toate limbile din lume. Slăbirea rapidă este în topul căutărilor pe Internet. Cum în ultimul an am stat mult acasă, am devenit mai sedentari și poate am folosit mâncarea pentru confort, dietele de slăbit ne atrag tot mai tare.

Există o mulțime de regimuri cu nume promițătoare, recomandate de celebrități sau promovate de antrenori de fitness. La Superfit considerăm că cea mai bună dietă de slăbit

Te învață să te împrietenești cu mâncarea

Cele mai multe regimuri de slăbit presupun reguli stricte de urmat și tratează mâncarea ca pe ceva periculos, pentru că îngrașă, iar foamea, ca pe un inamic ce trebuie „păcălit”.

În realitate, dieta ideală ar trebui să-ți ofere principii echilibrate de a te hrăni pe termen lung, astfel încât să furnizezi organismului nutrienții de care are nevoie, dar fără să renunți de tot la micile plăceri gastronomice.

Să te împrietenești cu mâncarea înseamnă să o vezi ca pe o sursă de energie și sănătate, iar foamea, ca pe un semnal natural al corpului; să știi pe ce alimente e bine să bazezi, să cunoști câteva informații despre carbohidrați, proteine și grăsimi, despre importanța vitaminelor și mineralelor, să citești etichetele cu ingrediente, să mănânci atent, conștient. Este util să înveți să-ți creezi o masă hrănitoare și gustoasă cu alimentele pe care le ai la îndemână în diferite contexte din viață – acasă, în vacanță, de sărbători, la serviciu etc.

O dietă de slăbit eficientă va fi o tranziție către o alimentație sănătoasă per ansamblu, nu doar pentru o săptămână sau o lună, după care să revii la vechile obiceiuri. Pentru că dacă faci asta, la fel vor reveni și kilogramele de care credeai că ai scăpat.

Nu îți afectează sănătatea fizică sau mentală prin restricții extreme

Dacă te înfometezi, îți lipsește energia să-ți desfășori activitatea zilnică sau ai carențe de vitamine și minerale, poate că dieta aleasă nu este cea mai bună. Poate reduci prea mult numărul caloriilor consumate sau încerci să elimini anumite grupe alimentare (de exemplu, carbohidrații). Îngrădirea plăcerilor culinare, mai ales dacă ești gurmand, va duce la un moment dat la „revoltă”. Restricționarea agresivă are toate șansele să fie urmată apoi de un consum mare de alimente, ca o compensație, deci vei ajunge de unde ai plecat.

O dietă bună este una sustenabilă, care poate fi ținută fără să te chinui atât cât ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită, iar apoi să păstrezi principiile alimentare bune. O varietate de mâncăruri incluse în dietă te va ajuta să îți asiguri toți nutrienții de care ai nevoie și să nu-ți creezi frustrări cu alimente “interzise”.

Perfecționismul îți sabotează slăbitul, dar și adoptarea unui stil de viață echilibrat. Este bine să avem grijă la ce mâncăm, dar fără a transforma această preocupare într-o obsesie și a ajunge la ortorexie. Dorința de a face alegeri alimentare întotdeauna “perfecte”, rigiditatea dietei și auto-impunere unor reguli absurde dăunează sănătății mentale, sunt epuizante și duc la izolare, la apatie. Așadar, păstrează o abordare flexibilă pentru alimentația ta!

Este personalizată

Avem preferințe, obiective și trăsături diferite și de aceea nu există o unică dietă care să aducă pe toată lumea la silueta mult-dorită.

Principiile unei alimentații sănătoase pot fi adaptate și integrate în diferite stiluri de viață. În acest sens îți pot fi de ajutor suportul profesionist și experiența unui nutriționist. La Superfit chiar asta facem: construim planuri alimentare personalizate, pe gustul fiecărui pacient, plecând de la un set de analize medicale și o evaluare a situației actuale. Stabilim apoi alături de client obiective realiste și îi suntem alături pe drumul spre a fi în formă.

Dacă vrei să slăbești sănătos și sigur, te așteptăm la Superfit! Fă-ți o programare aici.

Loading




Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe