Cum slăbesc rapid 10 kg

Cum slăbesc rapid 10 kg

Lupta cu kilogramele pare a fi obiectivul suprem la început de an și probabil că toți avem în cercul nostru de apropiați cel puțin o persoană care își propune (mereu) să slăbească. Sau poate că ești chiar tu acea persoană care îți dorește să fie în formă și să dea jos câteva kilograme!

Dacă vrei să afli cum slăbești repede, citește în continuare!

Evită soluțiile extreme

Dietele-fulger funcționează pe baza unor restricții calorice foarte mari, care te pot face să slăbești, pentru perioade scurte, dar după ce renunți la restricții, kilogramele se depun la loc, iar adesea vin la pachet cu altele în plus. În plus, te privează de nutrienți, te fac să-ți fie foame mereu și sunt adesea monotone (poate nu vrei să mănânci în fiecare zi doar carne fiartă cu salată…). Așadar, stai deoparte de dieta keto, dieta Cambridge, dieta disociată, dieta Dukan sau alte diete care presupun slăbire rapidă.

Pastilele, ceaiurile de slăbit și diferitele prafuri care promit că slăbești repede îți pot pune chiar sănătatea în pericol, pe lângă lipsa de eficiență pe termen lung. Dacă acestea ar avea vreun rezultat în timp, crezi că ar mai fi atât de mulți oameni supraponderali sau obezi?

Integrează treptat obiceiurile alimentare sănătoase

A mânca sănătos nu înseamnă să excluzi pentru totdeauna micile plăceri culinare, ci să te bucuri de ele într-o cantitate mai mică, ocazional. Dacă în 80% din timp ai grijă la ce mănânci, nu va fi o tragedie să savurezi din când în când o prăjitură sau câteva chipsuri.

Propune-ți pentru început să mănânci mai multe legume și fructe; concret, poți să-ți setezi un obiectiv ca jumătate din farfurie să fie cu legume – și nu doar cartofi :). Înlocuiește sucurile cu apă infuzată cu fructe sau diluează-le. Împarte desertul cu cineva. Încearcă noi legume sau moduri de preparare mai dietetice (la aburi, cuptor etc).

Ține un jurnal alimentar

Nu e obligatoriu să numeri caloriile, dar e important să știi ce și cât mănânci pe parcursul unei zile. Un jurnal alimentar te poate ajuta să vezi care îți sunt obiceiurile alimentare actuale și de unde pornești. S-ar putea să descoperi că mănânci mai mult decât ai fi crezut dacă notezi incluziv „ronțăielile”, de care altfel poate uitai.

Învață să-ți gestionezi stresul

Mâncatul pe fond emoțional, din plictiseală, tristețe sau neliniște poate fi o explicație pentru kilogramele în plus. În acest caz, dacă vrei să slăbești, este esențial să „tratezi” cauza și să găsești metode mai bune decât mâncarea de a face față situațiilor neplăcute sau stresante.

Fii activ

A fi activ nu înseamnă să petreci ore în șir la sală sau în alergare. Mersul pe jos, urcatul scărilor, deplasările cu bicicleta sunt modalități simple prin care poți include mișcarea în stilul tău de de viață. În plus, poți face exerciții fizice și acasă, cu puține echipamente sau folosind doar greutatea corpului.

Odihnește-te bine

Oboseala este unul dintre factorii care te pot împinge să mănânci mai mult decât ai nevoie, ca să-ți menții nivelul de energie cât de cât ridicat, compensând cumva lipsa somnului. Acordă atenție odihnei și dormi suficient pentru a preveni mâncatul în exces.

Ai răbdare

Dacă ai pus kilogramele în plus în câțiva ani, nu poți să ai pretenția să le dai jos în 3 zile. De asemenea, s-ar putea să existe perioade când vei stagna cu slăbitul sau când nu vei mânca tocmai “corect”. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți, gândind „Dacă tot am mâncat un biscuit și mi-am stricat dieta de slăbit, hai să mănânc tot pachetul.”, ci pur și simplu să alegi alimente mai hrănitoare la următoarea masă. Nu te da bătut(ă), ci caută soluții la dificultățile pe care le întâmpini.

Lucrează cu un medic nutriționist

Față în față sau chiar online, nutriționistul te poate susține să-ți atingi obiectivele de slăbire mai repede, oferindu-ți recomandări sigure și eficiente, care nu-ți pun în pericol sănătatea. Un nutriționist bun nu îți va da o dietă generală, ci va ține cont de preferințele tale și de stilul de viață, personalizând recomandările alimentare. Vezi cum găsești un nutriționist bun.

Alături de medicul nutriționist Șerban Damian vei învăța ce și cum să mănânci pentru a slăbi și a te menține pe termen lung, fără să te înfometezi!
Fie că dorești să discuți cu un nutriționist direct la telefon sau vrei să te sunăm noi, găsești toate datele noastre de contact aici.

Sunteți hotărâți să faceți primul pas și doriți să programați o primă consultație cu Dr. Șerban Damian? Programați-vă online aici!

Loading




Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe