5 instrumente care te pot ajuta să slăbești mai ușor

5 instrumente care te pot ajuta să slăbești mai ușor

Slăbitul este un cuvânt aflat pe buzele tuturor și o temă de discuție care plutește în aer la multe mese. Deși internetul abundă în informații fel de fel (a se citi “diete”), în continuare sunt oameni care nu reușesc să ajungă sau să se mențină la o greutate normală. Există însă o serie de instrumente care îi pot ajuta pe cei ce doresc să piardă kilogramele în plus, motivându-i în atingerea obiectivului lor. Iată cinci dintre ele:

1. Jurnalul alimentar

Pe scurt, a ține un jurnal alimentar înseamnă a nota în fiecare zi toate alimentele și băuturile consumate, pe ore, alături de cantitățile aferente. Completându-l, ești mai sincer cu tine, știi exact cât ai mâncat zilnic și devii conștient de comportamentele tale alimentare, inclusiv de “ciugulit” sau de mâncatul emoțional, dacă este cazul.

Pentru a ține jurnalul alimentar există aplicații dedicate pe mobil, poți folosi un document Excel sau chiar un jurnal clasic, în care să scrii totul de mână. E ușor de ținut, nu te costă nimic, însă te ajută mult să-ți autoevaluezi alimentația, pentru a o putea ulterior echilibra, de preferat alături de un medic nutriționist.

Jurnalul alimentar este un instrument care foloseşte în egală măsură persoanei care doreşte să slăbească, cât şi specialistului care monitorizează procesul de scădere în greutate. Acest jurnal trebuie să reflecte exact ce face pacientul în intervalul dintre două şedinţe de monitorizare, astfel încât nutriţionistul să poate avea o imagine clară asupra corectitudinii cu care este urmat regimul alimentar,” afirmă dr. Şerban Damian, nutriţionistul Centrului Superfit.

2. Scanarea 3D

Analiza corporală 3D, realizată cu ajutorul scannerului profesional Fit3D, oferă o imagine tridimensională a corpului, făcând măsurătorile exacte ale circumferințelor.

Efectuată la începutul programului de slăbit și apoi pe parcurs, scanarea 3D îți arată clar care este evoluția ta în timp, deci îți poți măsura cu precizie progresul. Din experiența noastră, acest lucru are un impact pozitiv semnificativ în rândul pacienților, care își dau seama că se află pe drumul cel bun și sunt mai motivați să continue. Scanarea 3D este o procedură modernă, non-invazivă, ce durează doar 40 de secunde și pe care o poți face doar la Centrul Superfit, care deţine în premieră naţională un astfel de dispozitiv performant.

3. Analiza compoziției corporale

Chiar dacă este instrumentul cel mai frecvent folosit în dietele de slăbit, cântarul nu oferă date complete pentru a-ți evalua greutatea și starea de sănătate. Aceasta deoarece contează nu doar numărul de kilograme, ci mai ales structura compoziției corporale, respectiv raportul dintre mușchi, grăsime, masă osoasă și apă. În schimb, analiza compoziției corporale prezintă informații mai detaliate despre organismul tău.

Acest instrument îți susține procesul de slăbire măsurându-ți transformarea corporală în urma schimbărilor din alimentație. Vei ști nu doar câte kilograme ai dat jos, ci și compoziția lor – masă musculară, apă sau grăsime din depozite. La Centrul Superfit analizăm compoziția corporală prin adipometria cu ultrasunete și prin metoda bioimpedanței (cântarele inteligente).

4. Dieta personalizată

Slăbitul nu poate avea loc fără o dietă potrivită. Deși este asociată cu restricțiile alimentare, dieta înseamnă pur și simplu să-ți pui ordine în ceea ce mănânci și să înveți să faci alegeri alimentare mai bune pentru tine. Spre deosebire de dietele extreme, eficiente doar pe termen scurt, o dietă personalizată ține cont de metabolismul tău, de stilul de viață și de preferințele culinare. În consecință, vei descoperi cum să mănânci nu doar pentru a slăbi, ci și a-ți menține greutatea în timp, bucurându-te în continuare de alimente.

Îți recomandăm să apelezi la un nutriționist cu experiență, care îți poate face recomandări personalizate, sustenabile pe termen lung, și să eviți dietele-minune sau „specialiștii” de pe Internet, pentru a nu-ți pune sănătatea în pericol.

Personalizarea se referă în principal la adaptarea regimului alimentar la nevoile pacientului. Acest lucru presupune alegerea unui palier caloric adecvat dimensiunilor pacientului, nivelului de activitate fizică, starea de sănătate şi obiectivele propuse. Apoi este gândită distribuţia macronutrienţilor, alegerea alimentelor ţinând cont de o mulţime de factori, asamblarea lor în mese şi oferirea unor indicaţii practice de gastrotehnie”, spune dr. Şerban Damian.

5. Antrenamente variate

Exercițiile fizice nu ar trebui să fie o activitatea neplăcută, chiar și atunci când le facem pentru a ne ajuta corpul să ajungă la o greutate sănătoasă. Mișcarea efectuată sub îndrumarea unor antrenori personali, cu exerciții variate, adecvate rezistenței și formei tale fizice, contribuie nu doar la scăderea în greutate, dar îți conferă și o stare de bine. În acest mod te asiguri că scapi de kilograme metabolizând grăsimile din depozitele adipoase și nu diminuând masa musculară.

La Centrul Superfit suntem alături de tine pe toată durata procesului de slăbire, punându-ți la dispoziție cele mai moderne metode care te ajută să fii în formă. Fă-ți o programare acum!

Loading




Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe